Какво е Гимнастика по метода HEAL FIT GYMNASTICS!

Що е то: превантивна, изправителна, лечебна, коригираща или ЛФК гимнастика? HEAL FIT GYMNASTICS е укрепваща гимнастика, един от основните методи в кинезитерапията, базиран на лечение чрез движение, насочен към повлияване на неправилна стойка, гръбначни изкривявания, болки в гърба и шията от различно естество. Самите упражнения се различават значително от всички добре познати и общо практикувани, а изпълнението им се изпълнява под наблюдението от специалист. HEAL FIT GYMNASTICS включва комплекс от специално подбрани, систематизирани и целенасочени физически упражнения, целящи корекция на стойката, подобряване силата, еластичността и издръжливостта на мускулатурата на тялото, поставяйки акцент върху определени зони.

Каква е целта на HEAL FIT GYMNASTICS?

Общото укрепване на опорно-двигателния апарат, превенция срещу развитие на гръбначни изкривявания в периода на разтежа, и най-вече изграждането на правилна стойка „телодържане“. Упражненията имат:

- профилактичен ефект, защото изграждат добър мускулен корсет (гръбна, коремна и раменна мускулатура), липсата на който води до мускулен дисбаланс и гръбначни изкривявания (лордоза, кифоза, сколиоза);

- лечебен ефект при болки в кръста и гърба, в следствие от дегенеративни и/или травматични изменения на структурата на междупрешленните дискове (дископатия, дискова херния);

Защо гимнастиката по метода HEAL FIT GYMNASTICS

е по добър от всичко, което познавате и сте опитвали в борбата с болките, в гръбначния стълб?

Гимнастиката по метода HEAL FIT GYMNASTICS съчетава множество двигателни техники и дихателни упражнения, отговорни за правилната стойка, контрола и гъвкавостта на мускулатурата.

HEAL FIT GYMNASTICS е двигателен микс,

комплекс от движения и упражнения състоящ се от няколко части, които целят да загреят, засилят и огъвкавят всички мускулни групи, които оказват влияние на гръбначния стълб. Упражненията се изпълняват бавно, с изключително внимание към дишането, и в серии, с различно по степен на сложност натоварване. Използваме движения от йога, пилатес, strecthing, включени са и множество изометрични упражнения, които увеличават силата и стабилността на тялото по един щадящ ставите и връзките начин. В нашата укрепваща (лечебна) гимнастика използваме и съпротивителната сила на фитбол топки и ластици, с различна степен на трудност на обтягане, които служат за подобряване на баланса и равновесието на тялото. Всяко упражнение използвано в нашите занимания има множество степени на трудност и модификации, които ни позволяват висока степен на гъвкавост спрямо нашите участници и максимална ефективност в рамките на тренировъчния процес.

За постигане на максимален ефект се препоръчват тренировки не по-малко от 3 пъти седмично.

УСЛОВИЯ И МЕСЕЧНИ КАРТИ:

*Групите са смесени, както за деца, така и за възрастни

Месечна карта: (валидна в рамките на един календарен месец; важи само за залата от която е закупена)

Пропуснати занимания не се компенсират или приспадат към следващ период!

Месечна карта на стойност 93.00 лева покрива 8 последователни групови занимания.

Месечна карта на стойност 131.00 лева покрива 12 последователни групови занимания.