fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Благотворителен турнир в подкрепа на Георги Огнянов (Макарона)

Треньорът му проф. Ангел Божичков, благодари от негово име на всички, които се отзоваха. Очаква се да бъдат преведени и още парични средства по дарителската сметка, която е на името на майката на Огнянов – Мария.

Организатори на благотворителния турнир са: НСА „Васил Левски“, ВК ЦСКА, БФДжудо, БФСамбо и ASEM Group, а водещ бе известният журналист Ники Кънчев. Той проведе и благотворителния търг, предвиден в програмата на мероприятието, от който бяха събрани 2000 лв. Присъстващите можеха да наддават за: фланелка с автограф на волейболистта на ЦСКА Евгени Иванов, която е уникална с това, че е от полуфиналната фаза на турнира за купата на CEV и е носена от Пушката през изминалия сезон на отбора; волейболна топка с автографите на всички играчи и треньори на ВК ЦСКА; каска с автограф на Мартин Чой, която го е спасила при катастрофа с 280 км/ч; фланелка на футболния ЦСКА; боксови ръкавици с автографите на Интерконтиненталния шампион по бокс при професионалистите Кубрат Пулев и брат му Тервел, които бяха продадени поотделно; протектор на Кобрата, баскетболната топка от победата на Лукойл над АСВЕЛ с автографите на всички играчи на отбора и екип с автограф на звездата на Лукойл Академик Тодор Стойков.

Благотворителната инициатива започна с демонстрации по ММА, самбо и джудо. Зам. министърът на спорта Иван Ценов направи кратко обръщение към присъстващите в залата, като в края на речта си призова всички спортисти, които ще получат награди в приза „Спортист на годината“ да отделят част от премиите си в подкрепа на Георги. Обръщение направиха още и двукратният олимпийски шампион Петър Киров и ректорът на НСА Лъчезар Димитров.

В залата „Васил Симов“ се събраха множество световни и европейски шампиони, начело с двукратния олимпийски шампион Петър Киров, който бе в компанията на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Лъчезар Димитров, както и зам. Ректора доц. Пенчо Гешев, които подкрепиха Жоро с големи парични суми. Сред дошлите да подкрепят Георги бяха и интерконтинеталният шампион по бокс Кубрат Пулев и брат му Тервел, които също направиха голямо дарение. Близнаците Росен и Румен Димитрови и световният шампион по борба Елис Гури също се отзоваха. Участие в турнира взеха: Мария Оряшкова – 5-кратна европейска шампионка и 3-кратна световна шампионка по самбо;

Калина Стефанова – 2-кратна световна шампионка по самбо;

Иван Нетов – европейски и световен шампион по самбо;

Ивелина Илиева – европейска и световна шампионка по самбо;

Янислав Георгиев – европейски шампион по джудо;

Ивайло Иванов – европейски шампион по джудо за младежи;

Снежина Василева – 2-кратна шампионка по самбо;

Росен Димитров – 3-кратен световен шампион по бойно самбо;

Марко Косев – 3-кратен световен шампион по бойно самбо;

Иван Илиев – 4 кратен европейски шампион по самбо;

Петя Петкова – световна шампионка по самбо

Явор Янакиев – световен шампион по борба;

Елис Гури – световен шампион по борба;

Стефан Шопов – европейски шампион по самбо;

Борис Борисов – 2-кратен вице шампион по самбо.

Sorry, the comment form is closed at this time.