fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Евгени Иванов-Пушката се бори срещу гръбначните изкривявания при малчугани

Изправителната гимнастиката помага на децата в борбата срещу въздействието на тежките раници

Как да предпазим децата си от гръбначни изкривявания и възможно ли е с гимнастика да преборим негативния ефект на тежките раници? Отговорът е да, а с каузата се е заел лично бившият волейболен национал и участник в „КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване“ Евгени Иванов-Пушката.

 Тежките раници са една от основните причини за неправилната стойка на учениците. А родителите често се питат какво да направят, за да избегнат гръбначните изкривявания. Оказва се, че има решение и то е особено приятно за децата. Формулата е проста – гимнастика, подходящ треньор и релаксираща музика.

 Ограничения във възрастта няма, а колкото по-рано започнат тренировките, толкова по-малка е вероятността да се стигне до деформации.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Целта на тази гимнастика е където има проблеми, да се коригират, а при деца, при които няма проблеми, по такъв начин да се развие мускулатурата, че да се предотврати евентуално появата на такива в бъдещ етап“, обяснява Евгени Иванов.

5-годишната Ема посещава курса от скоро, но резултатът вече е налице. 

„Тя си беше пухкавичка от малка, така си вървеше, а сега стана по-стройна, поотслабна, стегна се, а и вече няма непрекъснати подсещания – изправи се, изправи се. Даже дотолкова се запалват, че ни накараха и вкъщи такива топки да купим и холът е като един салон“, казва бащата на момиченцето.

Биляна Манчева също е предпочела лечебната гимнастика и за двете си деца: 
„Препоръчвам на абсолютно всички деца да се занимават с такъв тип упражнения, защото статистиката е разтърсващо-разплакваща, след като от 60 до 80% от децата имат вече изменения, проблемна стойка или асиметрия“, казва майката.

Съчетание на полезното с приятното – така родителите определят гимнастиката. А съветът им към останалите майки и бащи е, че грижата за правилната стойка и здравия дух на детето трябва да започне възможно най-рано.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.