fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Информирани родители и здрави деца спортуват заедно в Северен парк на 31 Май

На 31 май 2015 г. (неделя), от 11,00 ч. ще се проведе спортен празник „Информирани родители, здрави деца“ в Северен парк. Кампанията е посветена на здравословния и активен начин на живот, и се реализира в партньорство със Сдружение „СПОРТ, ПРЕВЕНЦИЯ И ЗДРАВЕ“, с председател Евгени Иванов.

Бившият волейболен националЕвгени Иванов и неговият екип кинезитерапевти ще проведат демонстрации по Превантивна и лечебно изправителна гимнастика, с цел популяризиране на практиките по превенция и предотвратяване развитието на гръбначни изкривявания сред деца на възраст от 6 до 10 години. Над 1000 ученици от 15 СОУ „Адам Мицкевич“, 101 СОУ „Бачо Киро“, 102 ОУ „Панайот Волов“, 98 НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха прегледани безплатно в рамките на инициативата.

Сдружение „Съюз на пивоварите в България“  ще дари 20 комплекта  за лечебна гимнастика на 15 СОУ „Адам Мицкевич“, които включват фитбол топки, постелки и специални ластици.

Кампанията „Информирани родители, здрави деца“ обхваща два етапа, а именно:  безплатен скрининг за гръбначни изкривявания и организиране на дейности по превантивна и лечебно- изправителна гимнастика в училищата.

В  дългосрочен план,  районна администрация „Надежда“  планира безплатен мониторинг на постъпващите първокласници в началото на новата 2015/2016 учебна година, с оглед ранното откриване на гръбначните деформации.,бначните деформации, което най-оннагодина да се прави мониторинг на постъпващите пъати с гръбначните изкривявания            

Спорният празник се финансира от Програма за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община Дирекция ПИСТ, провежда се под мотото „10 години Живей Активно“ и се осъществява със спомоществователството на: Нестле България, минерална вода „Михалково“, Съюз на пивоварите в България, детско радио „Family“, ПИЦ и в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорта – 2018 година“.

Благодарим на всички приятели и партньори, които ни подкрепиха! 

          Достойни хора с кауза – екипът на Съюза на пивоварите в България и ПИЦ по ПН, които раздадоха множество информационни материали за родители.     

Деца и родители се включиха в така полезната Превантивна и лечебно изправителна гимнастика (HEAL FIT GYMNASTICS), освен това играха тенис на маса, бадминтон, волейбол и фризби. 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.