fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Кампания ИНФОРМИРАНИ РОДИТЕЛИ, ЗДРАВИ ДЕЦА

Кампания „Информирани родители, здрави деца. Да се преборим с гръбначните изкривявания в детска възраст“ 

През 2012 г. „АСЕМ Груп“ ЕООД стартира занимания по Превантивна и лечебно изправителна гимнастика (HEAL FIT GYMNASTICS) в училища и спортни зали, както и серия от безплатни обследвания на обхванатите в занимания деца.

През 2014 г. организацията стартира кампания под наслов „Информирани родители, здрави деца“ в рамките на която бяха обследвани безплатно за гръбначни асиметрии общо 860 деца. След обработка и анализ на получените резултати, се наблюдава тревожна тенденция по повишаване на процента засегнати деца, както и такива с повече от една диагноза.

За да утвърдим дейността си като обществено полезна, с широк социален отзвук, основахме сдружение в обществена полза с наименование „СПОРТ ПРЕВЕНЦИЯ И ЗДРАВЕ“, което ще ни позволи сътрудничество с държавни институции и партньорски организации.

Наш приоритет са практиките по мониторинг, превенция и „промоция на здраве“ сред подрастващите!

Репортаж: Евгени Иванов се бори с гръбначните изкривявания при децата 

 

 

Популяризирането и дейностите по кампанията „Информирани родители, здрави деца. Да се преборим с гръбначните изкривявания в детска възраст“ изисква съмишленици и партньори, които са чувствителни по темата и желаят да ни подкрепят в осъществяването на този и други проекти, свързани с детското здраве. Кооперирането на усилията ни би позволило да достигнем до по-широк кръг от настоящи родители, и да се погрижим за по-голям брой засегнати деца, които поради една или друга причина не са обследвани и не посещават занимания по лечебна физкултура/гимнастика.

Желанието ни е да създадем една нова генерация родители и деца, които оценяват, подкрепят и популяризират практиките по превенция и здравословно изграждане на тялото, без травми. С ВАШАТА подкрепа ще дадем шанс на повече деца за здраво бъдеще!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.