fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА КАМПАНИЯТА „ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ“

  

ПОКАНА ДО МЕДИИТЕ

13 декември 2016 г.

 

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА  КАМПАНИЯТА „ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ“ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ГРЪБНАЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА

Уважаеми дами и господа,

От името на Сдружение „Спорт, превенция и здраве“ и Американска клиника за гръбначни заболявания в София, имаме удоволствието да Ви поканим на официалното стартиране на кампанията ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ за превенция срещу гръбначните заболявания в българските  училища.

Заповядайте на 13 декември 2016 г. (вторник) в 11:00 ч. в 22-ро СУ „Георги С. Раковски“ – бул. „Витоша“ №134.

Кампанията се провежда с подкрепата на Столична Община.

Ще бъдат прегледани ученици от 88-мо СУ „Димитър Попниколов“, 55-то СУ „П. Каравелов“, 22-ро СУ „Г.С. Раковски“, ЧСОУ „Свети Георги“, ЧСОУ ДРИТА и 85-то СУ „Отец Паисий“. Продължават разговори за включване и на други училища от цялата страна.

Специалистите от Американската клиника за гръбначни заболявания ще проведат безплатни прегледи на децата с цел установяване на евентуални изменения в правилната стойка и гръбначни асиметрии. Ако бъдат открити такива или конкретни предпоставки за промяна на правилното телодържане, лекарите ще дадат препоръки за решаването на този проблем.

Всеки родител попълва декларация, с която дава съгласието си детето му да бъде прегледано, а резултатите ще бъдат публикувани на специализирания сайт на инициативата, който ще стартира на 13-ти декември. Информацията за резултатите на децата ще бъде конфиденциална и до нея ще имат достъп само родители с индивидуална парола. Tе ще получат пълна информация с обяснение за състоянието на децата, и ще имат възможност да зададат допълнителни въпроси на подадени координати на организаторите. В прегледите ще могат да се включат само деца, чиито родители са подписали декларациите.

Участници в пресконференцията:

Емилия Михайлова – директор на 22-ро СУ „Георги С. Раковски“

Маруся Иванова – мениджър развитие на Сдружение „Спорт, превенция и здраве“

Д-р Марк Бери – доктор по хиропрактика в Американска Клиника за гръбначни заболявания в София, който ще води прегледите на децата по училищата.

Поканени представители на Столична Община.

В пресконференцията ще вземе участие и ученик от 22-ро СУ „Георги С. Раковски“, на който ще бъде демонстриран начинът, по който ще протече прегледът.

Теми:

Значението на профилактичните прегледи за предотвратяване на гръбначните заболявания при учениците.

Отговорната роля на родителите за навременното диагностициране на гръбначни заболявания.

Последиците от неправилната стойка при учениците.

Необходимост от регулиране тежестта на ученическата раница.

Най-чести проблеми при гръбначните заболявания сред учениците.

Какво следва след диагнозата?

 

За допълнителна информация:

Надежда Ванева  – моб. 0885 373914

Връзки с обществеността Американска Клиника за гръбначни заболявания

 

Sorry, the comment form is closed at this time.