fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Пушката със своя програма по Превантивна и лечебно изправителна гимнастика в училищата

Бившият волейболен национал Евгени Иванов-Пушката, който прекрати състезателната си кариера, отново ще се върне в училище. От две години той активно се включва в инициативата на МФВС „Аз обичам спорта” и водеше часове по физическо, но сега 38-годишният централен блокировач започва своя програма. Тя ще има за цел да развие физическата активност при най-малките, както и да реши някои проблеми от здравословен характер.

„Водим разговори с 11 училища. Това ще са часове, насочени към превенция от гръбначни изкривявания или правилно телодържание, както се казва. Часовете ще се провеждат от специалисти в тази област във физкултурните салони, след края на учебните занимания – сподели пред Viasport.bg Пушката. – Ще обхванем децата от предучилищна възраст, както и тези от първи до четвърти клас”.

Той призна, че програмата все още в процес на стартиране. Набират се желаещи по училищата, водят се разговори с родителите.

„Давам си сметка, че това ще е извънкласна дейност, която ще се заплаща от родителите. Таксата няма да е висока, но пък в крайна сметка това са важни за здравето на децата ни навици. Не го правя, за да изкарвам пари, но ще е необходимо да заплащам на специалистите, които ще водят заниманията. Не можем да си позволим който и да е да се упражнява върху нашите деца, така че сме наели много добри специалисти в тази област”, обясни още бившият волейболист и допълни: „След като приключих с активния спорт, имам огромно желание да се занимавам със спорт при децата във всяко едно направление. Включвам се във всякакви инициативи, които са свързани със спортуването на подрастващите, защото за мен това е много важно. Лично аз съм израснал от малък със спорта и знам колко много ми е дал той. Смятам, че всеки родител трябва да покаже пътя за развитие на своето дете. А пътят през спорта е много важен. Колкото се може повече деца трябва да бъдат възпитани в това да имат физическа активност, защото тя възпитава в навици, психически укрепва децата, социализира ги.”

 

Sorry, the comment form is closed at this time.