fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

Съюзът на пивоварите отново в подкрепа на масовия спорт

 Един от най-успешните български волейболисти Евгени Иванов – Пушката 

насърчава деца към спортна активност в обществено полезна кампания

София, 21 май 2014 г. За трета поредна година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Инициативата има за целда насърчава и подкрепя масовия спорт като алтернатива и превенция на експериментирането с алкохол от лица под 18 години. Кампанията вече стартира със силен фокус върху партньорствата и инициативите за популяризиране на спортното възпитание, общуването и здравословния начин на живот за цялото семейство.

 


През 2014 година партньори на СПБ по превантивната програма
Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са:Столична община, Министерство на младежта и спорта, Главна дирекция „Национална полиция”, Българска федерация по баскетбол, Спортна асоциация МВР, Българска асоциация по минифутбол, Дневен консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София, НПО „Солидарност” спортни сдружения и клубове.

Кампанията се подкрепя и от известни спортисти, сред които и волейболният виртуоз Евгени Иванов – Пушката. Той ще насърчава родители и деца към спортна активност и ще вземе участие в Дни на отворените врати за Превантивна и лечебно изправителна гимнастика, където консултациите се провеждат от професионални кинезитерапевти.

Безплатните обследвания и занимания са от 1 до 15 юни всяка сряда и петък от 17.00 ч. до 18 часа в зала „Триадица”в столицата.

Според Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите: „Спортът е по-добрият начин децата да пораснате добра практика за превенция, която се реализира като приоритет и споделен ангажимент на един обединен на 100% сектор – пивоварният. Проактивният подход на СПБ показва, че именно отговорните работодателски организации, могат и трябва да бъдат двигатели на инициативите в защита на обществения интерес. Ние сме пример, че тези браншови кампании генерират високо обществено доверие и носят добавена стойност както за бизнеса, така и за всички заинтересовани страни.”

Специален акцент в тазгодишната кампания е публичният фотоконкурс с осигурен от СПБ награден фонд. Целта е да се отличат най-креативните снимки, свързани с идейната концепцията на кампанията и посланието Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете. Конкурсът ще се проведе със специални активации и общодостъпна платформа във фейсбук страницата на Съюза на пивоварите.

Информация за инициативите по кампанията периодично ще бъдат разпространявани до медиите. За графика на събитията всички желаещи могат да ползват сайта: www.pivovari.comи телефон 02/989 40 24.

Допълнителна информация за превантивната програма на Съюза на пивоварите:

От 2010 година Съюзът на пивоварите в България осъществява дългосрочна програма за превенция експериментирането с алкохол от лица под 18 година, която е в подкрепа на общоевропейските политики за намаляване злоупотребата с алкохол. От 2012 г. в рамките на програмата стартира инициативата «Спортът е по-добрият начин децата да пораснат». От 2013 кампанията е под наблюдението и оценката на Европейската комисия като доброволен ангажимент на българските пивовари към Европейския  форум за алкохол и здраве. 

Превантивната програма на Съюза на пивоварите се осъществява с доброволчески труд и със 100% целево финансиране, осигурено от пивоварните компании:”Болярка – ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг  България” АД, “Ломско пиво” АД.

За повече информация:

Ивана Радомирова

Съюз на пивоварите в България

тел. за контакт: 0888 707 469

     

Sorry, the comment form is closed at this time.