fbpx

СЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Тел: + 359 898 71 11 23

HEAL FIT GYMNASTICS

ASEM Group Ltd. ще покаже гимнастика HEAL FIT GYMNASTICS по време на Sofia Sport & Healthy Life 2015

Интервю с Евгени Иванов, волейболна легенда и медалист на редица авторитетни спортни състезания  

Кое Ви мотивира да изберете спорта за Ваше призвание и как той допринесе за личностното Ви изграждане?

Според мен не аз съм избрал спорта за мое призвание, а призванието ми е било да съм спортист, и съм бил достатъчно упорит и мотивиран да продължавам да тренирам в детските и младежките си години, докато наистина съм осъзнал този факт.

Спортът е феномен, който е в основата на изграждане на ценностна система, морални качества и социални умения и няма аналог в развитието на личността. Смея да твърдя, че аз съм това, което съм, благодарение на спорта.

С какво се занимавате след приключването на активната Ви спортна кариера?

Имам частна фирма, която оперира в сферата на спортния мениджмънт и маркетинг. Занимавам се активно с разработване на авторски проекти, кампании и мероприятия, насочени към популяризиране на здравословния и активен начин на живот сред подрастващи и възрастни. Освен това участвам в национални и общински програми, насочени към превенция и детско здраве.

Един от най-популярните ни самостоятелни проекти е свързан с борбата с гръбначните изкривявания сред подрастващите. 

През последните години проведохме множество кампании под наслова „Информирани родители – Здрави деца“, чиято цел беше информиране на родителската общност относно рисковете, които крие неглижирането на неправилната  стойка и гръбначните изкривявания. Не би било пресилено да заявя, че се наблюдава изключително ниско ниво на информираност по темата, което води до „отложено страдание“ и осакатяване човешкия ресурс в страната ни в дългосрочен план.

Само през учебната 2014/2015 г екипът ни изследва над 1500 деца от начален курс, от различни столични училища. За съжаление резултатите са потресаващи. Над 80% от изследваните деца са с неправилна стойка, слаба гръбна и/или коремна мускулатура, респективно намиращи се в ситуация на риск от развитие на гръбначно изкривяване. В тази връзка стартирахме занимания по Превантивна и лечебно изправителна гимнастика или за по-кратко HEAL FIT GYMNASTICS в училища и спортни зали. Екипът ни е изключително мотивиран и фокусиран върху резултатите и подобряване на физическото състояние на децата.

Заповядайте да изпробвате най-модерните методи от областта на кинезитерапията на 15-ти октомври от 17.00 до 18.30 в рамките на Sofia Sport & Healthy Life в НДК – наши специалисти ще демонстрират  HEAL FIT GYMNASTICS, която развива гръбната, коремна и раменна мускулатура, повишава тонуса, еластичността и издръжливостта на мускулатурата на тялото.

Според Вас какво трябва да се направи, за да се вдъхновят повече хора да спортуват и какво е Вашето лично послание към тях?

„Всяко дълго пътуване започва с първата крачка“, това са думи на Лао Дзъ, казани преди 2500 г. Те са актуални и днес и затова ще си позволя да го цитирам в призива си към всички хора. Не се страхувайте да направите тази първа крачка, защото тя може да Ви отведе на невероятни места. За да се запали по спорта, човек трябва да го опита, това не става, гледайки го по телевизията. Пробвайте различни спортни активности и накрая ще намерите това, което Ви доставя удоволствие и ще Ви прави щастливи.

Как оценявате титлата на София – Европейска столица на спорта за 2018 г. и провеждането на Sofia Sport & Healthy Life?

Тази титла е както чест, така и голяма отговорност. С провеждането на Sofia Sport & Healthy Life и други подобни събития, насочени към спорта и активния начин на живот, се надявам те да се трансформират в целогодишни кампании. Да информират широката общественост за ползите от спорта и да възпитават обществото в адекватно и отговорно отношение към здравето си, посредством упражняване на различни двигателни активности, които подобряват емоционалното и физическо здраве.

 


Евгени Иванов е български волейболист. Той играе на поста централен блокировач. Двукратен шампион е на страната с ЦСКА. Играл е в ЦСКА, Славия, Балканкар, Филия (Гър), Галатасарай (Тур), Славия Овъргаз, италианските Сил Волей, Каляри, Пиаченца, френския отбор Туркоан, руския Факел (Нови Уренгой), полските Ястрежебски Вигел и СКРА Белхатов, иранските Сайпа и БЕЕМ. За представителния ни тим Евгени Иванов има 233 мача и е медалист на редица авторитетни спортни състезания.

Създател и собственик на първата частна организация, занимаваща се със спортен мениджмънт, маркетинг и обществено здраве в България – ASEM Group Ltd.

Sorry, the comment form is closed at this time.