Какво е гимнастика по метода HEAL FIT GYMNASTICS и защо е по добър от всичко, което познавате и сте опитвали в борбата с болките, в гръбначния стълб?

Укрепваща гимнастика по метода #HEAL #FIT #GYMNASTICS съчетава множество двигателни техники и дихателни упражнения, отговорни за правилната стойка, контрола и гъвкавостта на мускулатурата.

HEAL FIT GYMNASTICS е двигателен микс, комплекс от движения и упражнения състоящ се от няколко части, които целят да загреят, засилят и огъвкавят всички мускулни групи, които оказват влияние на гръбначния стълб. Упражненията се изпълняват бавно, с изключително внимание към дишането, и в серии, с различно по степен на сложност натоварване. Използваме движения от йога, пилатес, strecthing, включени са и множество изометрични упражнения, които увеличават силата и стабилността на тялото по един щадящ ставите и връзките начин. В нашата лечебна гимнастика използваме и съпротивителната сила на фитбол топки и ластици, с различна степен на трудност на обтягане, които служат за подобряване на баланса и равновесието на тялото. Всяко упражнение използвано в нашите занимания има множество степени на трудност и модификации, които ни позволяват висока степен на гъвкавост спрямо нашите участници и максимална ефективност в рамките на тренировъчния процес.

За постигане на максимален ефект се препоръчват тренировки 2-3 пъти седмично.

Ако смятате, че материалът е полезен за Вас или Ваши близки ще се радваме да го споделите!