Уважаеми родители и участници, 

Вие взехте своето решение и се доверихте на екипа на HEAL FIT GYMNASTICS, чиято основна цел е: 

– да помогне в процеса по изграждане на мускулен корсет на тялото (гръбна, коремна и раменна мускулатура)

– да коригира стойката или съществуващ мускулен дисбаланс

– да лекува гръбначно изкривяване

– да облекчи състояния, провокирани от гръбначни заболявания

Нашият екип от кинезитерапевти доказа многократно ефикасността от метода #HEAL #FIT #GYMNASTICS и ползите от упражненията, заложени в него. 

Изследванията показват, че над 80% от хората в зряла възраст страдат от болки в гръбнака всеки ден, а тези, които се лекуват адекватно са изключително малко.
Науката Кинезитерапия е създадена да #ЛЕКУВА. Наименованието произлиза от гръцки „kinesis” – движение и „терапия” – лечение, или лечение чрез движение.

Това, на което бихме искали да Ви обърнем внимание е, че работата ни е ПРОЦЕС, който изисква време и търпение. За да постигнем желаните резултати е необходимо терапевт, пациент (дете) и семейство да работят в синхрон, да се подкрепят взаимно, защото работата ни е свързана с физическо усилие, натоварване на мускулни групи, които са изключително слаби и именно тяхното състояние Ви е довело при нас, и е причина за настъпилите отклонения от правилната стойка и телодържане. 

Най-учтиво молим, да се вслушате в препоръките на Вашия лекуващ лекар или терапевт, които най-често са „пациента да прави гимнастика всеки ден“! 

Ние знаем, че това е почти невъзможно поради ред причини, но все пак бихме иска ли да ви информираме, че няма как да се излекува гръбначно изкривяване или сериозен мускулен дисбаланс с тренировки 2 пъти седмично. 

Бихме искали да Ви уверим, че нашият екип прави ВСИЧКО възможно да мотивира участниците си да дават максимума от себе си всеки път!

Учим как се изпълняват упражненията ПРАВИЛНО, как се диша по време на тренировка и при всяко упражнение, даваме куп полезни съвети, касаещи стойката и здравето на гръбначния стълб, но за да постигаме отлични резултати се нуждаем от Вашето сериозно отношение, редовни посещения, доверие и търпение. От изключително значение е и правилното изпълнение на упражненията, спазване на тренировъчния режим и допълнителните препоръки на специалистите ни, защото обратното би могло да доведе до нулев или негативен ефект.

От физиологична гледна точка, в рамките на първите 3-6 месеца ние изграждаме дефицитната мускулатура, създаваме нови навици, и едва след това започва етапа на самокорекция на стойката и надграждане на постигнатото, фаза, която е изключително важна за постигането на желания резултат, т.е. говорим за работа с натрупване и непрестанна промяна на упражненията, тяхната интензивност и ниво на сложност. 

Бихме искали да ви информираме, че осъзнавайки сериозността на това, което правим в залите ни НЕ се допуска:

– каквато и да било форма на агресия и саморазправа между участници

– странични разговори по време на тренировка 

– консумация на храна преди и по време на тренировка

– неуважително поведение спрямо екипа

– рушене на пособията, които се използват в рамките на тренировъчния процес или са позиционирани в залите за групови занимания

Гръбначното изкривяване не е грип и не минава за седмица или две.
Гръбначното изкривяване не е нещо, което детето ви ще израсте или мине от само себе си.
Гръбначното изкривяване Е СЛЕДСТВИЕ от неправилна стойка и мускулен дисбаланс.
НЕ подценявайте стойката на детето си!

Ние създадохме HEAL FIT GYMNASTICS в отговор на нуждата и повишаващия се процент на деца с неправилна стойка и гръбначни изкривявания!