Мили приятели,

в периода на изолация стартирахме нашата #ONLINE програма, и в следствие на изминалите месеци натрупахме още по-богат опит. Водени от желанието си да бъдем полезни, макар и от дистанция, ние продължихме да искаме обратна връзка. Оформиха се няколко теми, за които бихме искали да ви дадем допълнително информация.

Защо тренировките са с продължителност 30 минути и 60 минути?

За да има ефект, който усещаш или виждаш, продължителността на тренировката няма как да бъде по-кратка, загряване 10 минути, стречинг 10 минути и прочие. Наясно сме с продуктите, които се пускат на пазара както и в интернет „тренирай 10-20 минути за перфектно тяло“, но това е маркетингов трик от който знаем, че ти няма да имаш полза! За да има максимален ефект от работата с мускулатурата, тя трябва да бъде адекватно загрята и респективно разтегната след натоварване, а това в подобни клипчета се пропуска, което е предпоставка за травми, малък или никакъв ефект, а нашият фокус е именно да се спрат болките при хора с проблеми в гръбначния стълб, цялостно стягане на тялото, мускулен баланс, мускулен контрол и осъзнатост на движенията. Това е и причината да обясняваме кое как се прави и да демонстрираме техниката на дишане и издишане, която също е от съществено значение.

Трудно се мотивирам, въпреки, че знам, че ще се почувствам по-добре!

(Тук отговаря Маруся Иванова въз основа на личния си опит като пациент ,със сколиоза и 3 дискови хернии, инициатор за създаване на Гимнастика HEAL FIT GYMNASTICS) „Осъзнавам, че задържането на фокуса и мотивацията вкъщи е трудна задача, проблем, който в залите нямаме, но през призмата на пациент и човек, който е извървял пътя от дългогодишните болки, до състояние, в което живея нормално и вече не ми се налага да се изсипвам от леглото, знам, че това е единствения начин за постигане на резултати и нормален начин на живот без болка. Никой от нас не е робот и не функционира всеки ден на 100%, при жените фактора хормони и месечен цикъл също оказва влияние, така, че просто давай най-доброто от себе си, защото правиш това само и единствено за себе си!“
Това, което би могъл/могла да направиш е да пропускаш на ротационен принцип някои упражнения или да ги изпълняваш за по-кратко. Да, натоварването няма да бъде максимално, респективно и ефектът, но ако за теб това е вариант, направи го. По-добре малко днес, отколкото НИЩО!

Аз съм начинаещ, тази програма подходяща ли  е за мен?

Отговорът е категорично ДА! Във видео материалите ние демонстрираме лесен и труден вариант на упражненията. Това, което правим има прогресивен характер, т.е. вървим от лесното към трудното. Целта ни е да виждаш и усещаш как мускулите ти стават по-силни, по-гъвкави и тялото ти се променя! Освен това екипът ни е на твое разположение за въпроси, коментари и всичко, което искаш да ни попиташ или споделиш. За нас твоите резултати са от значение! Сподели ги, похвали се, това ще помогне и на някой друг, който е бил на твоето място, но най-много ще зарадва нас!

Защо не правим поредица от серии на едно и също упражнение?

Защо да правим едно и също, като можем да направим много повече! Тези, които вече се докоснаха до нашата работа го разбраха! Колко важно е разнообразието, колко важно е да редуваме мускулните групи и натоварваме прогресивно, как започваме тренировката с лесни упражнения и в края й правим „неща“, които не сме смеели и да си помислим, че можем.

Бъдете търпеливи към себе си, постоянни в желанието си за промяна и резултатите ще дойдат!

Жена, която прави Heal Fit online в 60 минЖена, която прави Heal Fit online в 30 мин